divendres, 13 d’abril de 2018

Enric Herce parla de Manuel de Pedrolo

Enllaç de la fotografia
Enric Herce (Barcelona 1972) és escriptor (novel·la Fantàstica).Inevitablement el Mecanoscrit. I com gairebé tothom, a l’institut.

Doncs fins fa ben poc no n’havia llegit res més. El meu reencontre amb Pedrolo ha sigut el Procés de contradicció suficient recentment reeditat per Orciny Press. Em va descobrir un Pedrolo sorprenent, que en un ambient oníric aconsegueix barrejar referències pictòriques, metaliteratura i demonologia, amb escenes dignes de les pel·lícules “S” dels setanta i aconseguir que tot plegat funcioni.

M’interessa el seu activisme polític, especialment per defensar una postura combativa de la ciutadania davant dels abusos de l’statu quo.

Si no fos per ell, l’escàs reconeixement que té el gènere de la ciència-ficció a casa nostra encara seria menor.

Siguin benvinguts si suposen reedicions de la seva obra que en facilitin l’accés i el descobreixin a noves generacions, encara que, en el seu cas, qualsevol homenatge institucional tindrà el punt hipòcrita de reivindicar una figura incòmoda que, durant anys, quan no convenia, va ser relegada a l’ostracisme.

NOTA: L'autor va respondre aquesta entrevista el febrer de 2018 per col·laborar en un article que estava escrivint amb motiu de "L'any Pedrolo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada